Dinsdagavond 1 oktober hebben de enthousiaste vrijwilligers van de Energie Coöperatie Bunnik samen overlegd wat de belangrijkste aandachtspunten worden voor het komend winterseizoen.

Veel onderwerpen werden besproken waarbij vooral de aandacht uit ging hoe de inwoners van de gemeente Bunnik te ondersteunen en adviseren als het gaat om energie verbruik, isolatie, zonnepanelen, warmtepompen, subsidies enz.

De Energie Coöperatie Bunnik bestaat uit leden die kennis en ervaring hebben verzameld door opleidingen te volgen, professionele adviezen in te winnen en zelf aan de slag te gaan met het energiezuiniger maken van de eigen woning. Wij hebben ook diverse contacten met andere Energiegroepen en ondersteunende instanties in de provincie Utrecht.

Wat kunnen de inwoners van Bunnik, Odijk en Werkhoven nog meer verwachten van de energiecoöperatie ?

Naast de informatiebijeenkomsten bestaat er ook de mogelijkheid om een huiskamerbijeenkomst te organiseren. Dit is een bijeenkomst die bij iemand thuis wordt georganiseerd en waar maximaal 6 personen aan deel kunnen nemen. Bij deze bijeenkomst kan er meer worden ingegaan op de specifieke kenmerken van het huis van elke deelnemer.  Een huiskamerbijeenkomst organiseren wij bij voldoende aanmeldingen, maar kun je ook zelf aanvragen voor jou en je buren of vrienden. Samen hiermee bezig zijn is leuk en inspirerend!

Een eerste stap voor het energie zuiniger maken van je woning kan ook heel simpel zijn zonder dat het je eerst veel geld kost. Deuren in huis dichtdoen, korter douchen, lampen uitdoen en apparaten niet op standby laten staan: het is vaak een kleine moeite. En alles bij elkaar scheelt het flink op je energierekening!

Bent u geïnteresseerd, wilt u informatie, een gesprek met een adviseur of een warmte scan van uw woning, neem dan via mail of het contactformulier op onze website contact met ons op.

Natuurlijk zien we ook graag dat u ons werk steunt door lid te worden van onze coöperatieve vereniging voor slechts 15,00 euro per jaar.