De Universiteit Utrecht (UU) heeft op 10 juli j.l. van zonnepark-ontwikkelaar IX Zon de rechten om 50% van een groot zonneveld in Bunnik te bouwen en 30 jaar te exploiteren overgenomen. Het zonnepark zal samen met de ECB worden gerealiseerd. En jij kunt meedoen!

We gaan in Bunnik niet alleen lokale energie opwekken, de omgeving wordt ook voor 50% mede-eigenaar! Het mooie is dat jij aan dit zonneparkproject kunt deelnemen. Gelijk inschrijven? Dat kan via onderstaande knop. Eerst weten hoe het allemaal werkt? Lees hieronder verder of bezoek de website van dit zonnepark.

Over dit zonnepark

Stel je eens voor: ten zuidwesten van het dorp Bunnik, naast de Rijksweg A12, verrijst een grondgebonden zonnepark. Hiermee wordt een mooie bijdrage geleverd aan het realiseren van energiedoelstellingen in de gemeente Bunnik. Er zijn twee gebieden gevonden die samen het zonnepark vormen, zo’n 10 hectare aan zonnepanelen oftewel stroom voor ruim 4000 huishoudens! De rest van de ruimte wordt benut voor landschappelijke inpassing, ecologische meerwaarde en agrarische functie(s). Er is veel aandacht voor de natuur zodat de ecologische waarde van het gebied en de directe omgeving wordt versterkt. Lees hier meer over de ecologische inpassing.

Deelnemen aan dit zonnepark

Volgens de laatste planning zal het zonnepark begin 2025 stroom gaan opwekken. De ECB streeft naar 50% lokaal eigendom zodat niet alleen de lasten maar ook de lusten van dit project lokaal blijven. Om dit te kunnen bekostigen zijn we een crowdfunding gestart onder de bewoners van Bunnik.

Hoe dat allemaal precies werkt lees je in dit nieuwsbericht. Interesse in deelname? Schrijf je dan vrijblijvend in middels dit formulier of onderstaande knop.


Meer weten of vragen?

Wil je het fijne ervan weten? Er is allerlei documentatie beschikbaar. Op deze pagina vind je alle landschapsplannen, technische tekening, landschappelijke concepten/ontwerpen, vergunningsaanvragen, ecologische inpassing, verslagen en dergelijke documenten.

Heb je vragen over dit zonneveld of jouw deelname? Bekijk deze vragen en antwoorden of neem contact met ons op.

Voor meer informatie over dit zonnepark, kijk op: zonneparka12bunnik.nl.