De Energie Coöperatie Bunnik organiseert opnieuw een groepsaankoop van zonnepanelen voor op het eigen dak. Met een groepsaankoop kunnen we een scherpere prijs en betere kwaliteit krijgen. Met onze eerdere acties in 2016 en 2017 (als Energiegroep Bunnik) hebben we al ruim 100 daken op deze manier van zonnepanelen voorzien. Wij organiseren deze actie omdat we bewoners van de gemeente Bunnik willen helpen hun woningen duurzamer te maken. Als ECB hebben we geen winstoogmerk!

Deze actie is op 31 december afgesloten met ruim 200 inschrijvingen.

Het aanbod

De Energie Coöperatie Bunnik heeft voor deze actie 5 leveranciers uit de regio met elkaar vergeleken en daaruit is het Utrechtse bedrijf Groenpand naar voren gekomen met het beste aanbod. Bij de selectie van het aanbod heeft de Energie Coöperatie Bunnik gekeken naar de volgende aspecten:

 • Hoge kwaliteit materialen 
 • Scherpe prijs
 • Gecertificeerde installateur
 • Goede garanties en betrouwbare service 

Inschrijven

Vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop kan tot 31 december via dit invulformulier. Na uw inschrijving krijgt u een uitnodiging om online een afspraak maken voor een gratis bezoek van een adviseur bij thuis. Deze brengt vervolgens een vrijblijvend voorstel uit. Als u akkoord bent worden de zonnepanelen ongeveer 2 à 3 maanden later geplaatst. Nog ruim voor het voorjaar dus!

Dit aanbod staat open voor alle inwoners van de gemeente Bunnik. Wanneer u besluit om zonnepanelen aan te schaffen binnen deze groepsaankoop, zullen we u wel vragen om lid te worden van de Energie Coöperatie Bunnik (€ 15 p.j.).

Financieel aantrekkelijk

Een investering in zonnepanelen is financieel gezien zeer aantrekkelijk. Gemiddeld genomen verdient u uw investering in 6 tot 8 jaar terug. Dat betekent dat u een rendement kunt halen van ruim 10% op uw investering, aanzienlijk beter dan bij een spaarrekening met 0.01% rente !

En natuurlijk verlaagt u dankzij de zonnepanelen blijvend uw energiekosten. Een zonne-energiesysteem kan zonder problemen 20-30 jaar stroom blijven leveren.

Wat gebeurt er na uw inschrijving?

 1. Inschrijving: Binnen 1 week neemt Groenpand contact op;
 2. Afspraak: Als uw dak geschikt lijkt sturen we u een online agenda voor het maken van een afspraak. Afspraak thuis bij u duurt ongeveer 1 uur;
 3. Offerte: Twee weken na de afspraak ontvangst u het aanbod. Binnen 30 dagen horen we graag uw definitieve akkoord
 4. Installatie: Ongeveer 2 of 3 maanden na uw akkoord worden de panelen geïnstalleerd. 

———————————————————————————————————-

De gemeente Bunnik over deze actie:

“De gemeente Bunnik heeft de ambitie om in 2022 10% duurzame energie-opwekking en 10% energiebesparing gerealiseerd te hebben, als eerste stap naar een klimaat-neutrale gemeente in 2040.

Vanuit deze ambitie ondersteunen wij van harte de inkoopactie zonnepanelen van de Energie Coöperatie Bunnik. Ook willen we bewoners graag uitnodigen om zich op 26 november op de informatie-avond nader te laten informeren over mogelijkheden om hun woning te verder te verbeteren, met lagere energiekosten en meer comfort als resultaat.”

Prijzen voor een systeem met Solar Edge optimizers

———————————————————————————————————

We zijn met Groenpand de volgende richtprijzen overeengekomen voor systemen van 6, 10 en 15 panelen. Andere aantallen zijn uiteraard  ook mogelijk.

Prijzen voor een systeem met Solar Edge omvormer

Opmerkingen:

 1. Voor particulieren is teruggave van de BTW (21%) mogelijk.
 2. Bovenstaande prijzen gelden voor een systeem met een Solar Edge optimizers, dat vooral geschikt is voor daken waar enige beschaduwing optreedt. Als u vrijwel geen beschaduwing van de panelen hebt en slechts één dakvlak wil gebruiken, zijn lagere prijzen mogelijk, zie onder.
 3. Bovenstaande prijzen zijn richtprijzen voor een “standaardsituatie”. Wanneer bijvoorbeeld u een verouderde meterkast heeft of een ingewikkeld dak, dan kan de prijs hoger uitvallen.
 4. Er zijn mooie zwarte zonnepanelen van Trina Solar in het pakket opgenomen zodat onze gemeente er mooi uit blijft zien. Het nominaal vermogen per paneel is 320 Watt. De omvormer en optimizers zijn van het merk Solar Edge.
Zwarte zonnepanelen van Trina Solar en Solar Edge optimizers en omvormer

Prijzen voor systeem met centrale omvormer

Wanneer u weinig schaduw op uw dak heeft en slechts één dakvlak gebruikt voor de panelen, kunt u ook gebruik maken van een systeem met alleen een centrale inverter, en zonder optimizers. De kosten van zo’n systeem zijn lager, zie onder.

Prijzen voor een systeem met Zever Solar Edge omvormer

Opmerkingen:

 1. Voor particulieren is teruggave van de BTW (21%) mogelijk.
 2. Bovenstaande prijzen gelden voor een systeem met een Zever Solar omvormers, dat vooral geschikt is voor daken waar weinig beschaduwing optreedt en slechts één dakvlak wordt gebruikt.
 3. Bovenstaande prijzen zijn richtprijzen voor een “standaardsituatie”. Wanneer bijvoorbeeld u een verouderde meterkast heeft of een ingewikkeld dak, dan kan de prijs hoger uitvallen.
 4. Er zijn mooie zwarte zonnepanelen van Trina Solar in het pakket opgenomen zodat onze gemeente er mooi uit blijft zien. Het nominaal vermogen per paneel is 320 Watt.
 

Nog meer weten? U kunt hier het uitvraagformulier vinden, dat wij gebruikt hebben om het aanbod van de de bedrijven te verkrijgen en vergelijken.