Energiecoöperatie Bunnik kan alleen aan haar doelen werken met de inzet van veel mensen, grotendeels vrijwilligers. Daarnaast werkt de ECB samen met overheid, diverse verenigingen en organisaties.

Bestuur

Het bestuur van de Energie Coöperatie Bunnik bestaat uit:

 1. Hans Dam (voorzitter)
 2. Wim Verheugt (penningmeester)
 3. Peter van Mondfrans (secretaris)
 4. Pieter van der Grift (algemeen bestuurslid)
 5. Anna von der Heydt (algemeen bestuurslid)
 6. Susanne van Suylekom (algemeen bestuurslid)

Van links naar rechts: Hans Dam, Pieter van der Grift, Anna von der Heydt, Susanne van Suylekom, Peter van Mondfrans en Wim Verheugt,. Meer informatie over de bestuursleden op deze pagina.

OPROEP De ECB zoekt versterking. Vanwege alle werkzaamheden die op ons afkomen, zoeken we:

Interesse? Mail dan naar: info (at) energiebunnik.nl (ook voor andere vragen aan het bestuur).

Erik Alsema

Coördinator

Erik Alsema is als coördinator het vaste aanspreekpunt voor de Energie Coöperatie Bunnik. Erik was in 2015 één van de initiatiefnemers van de Energiegroep Bunnik (voorloper van de Energiecoöperatie Bunnik). Hij heeft eerder als adviseur duurzame energie en duurzaam bouwen gewerkt bij het adviesbureau W/E adviseurs in Utrecht. Voor alle praktische (en minder praktische) vragen over energiebesparing en energie-opwekking, kun je bij Erik terecht: erik.alsema (at) energiebunnik.nl

Vrijwilligers

De ECB wordt geholpen door een groot aantal vrijwilligers. Dit zijn o.a. de adviseurs, die we Energieambassadeurs en Warmtescanners noemen.

 1. Energie-ambassadeurs zijn vrijwilligers die vanuit eigen ervaring en/of na een training leden kunnen ondersteunen bij de aanpak van hun woning. Een energie-ambassadeur kan de situatie bij jou thuis bekijken en je verder op weg helpen.
 2. Warmtescanners komen met de warmtecamera op bezoek om de warmtelekken in woningen op te sporen. Omdat de buitentemperatuur laag genoeg moet zijn (lager dan 5 graden), gebeurt dit werk alleen in de wintermaanden.

Wil je ook warmtescanner of ambassadeur worden, meld je dan aan. Wij zorgen voor een training en begeleiding bij de eerste woningscans. Ook zoeken we nog vrijwilligers voor de (leden)adminstratie, voor communicatie-activiteiten en voor ICT klussen. Tijdsinzet: van 1 tot enkele dagen per maand. Vrijwilligers kunnen een bescheiden vergoeding krijgen voor hun bestede uren.

Partners.

De ECB werkt samen met diverse partners. Enkele belangrijke zijn:

 1. Gemeente Bunnik, o.a. bij het opzetten van voorlichtingsbijeenkomsten, subsidieregelingen:
 2. Wijkvereniging Kromme Rijn, o.a. bij het ontwikkelen van buurtaanpak in isolatie en andere verduurzaming;
 3. Wijkvereniging Oranjebuurt, voor de buurtactie “Samen isoleren Oranjebuurt“;
 4. Buurtstroom / Energie-U, voor buurtprojecten met zonnedaken in Bunnik en Werkhoven;
 5. Natuur- en Milieufederatie Utrecht, die energiecoöperaties in de provincie ondersteunt met o.a. diverse cursussen en trainingen.
 6. Energie Samen, de landelijke koepel van energiecoöperaties voor expertise en ICT ondersteuning.