Al bijna 300 leden hebben zich aangemeld. Ben jij de volgende?

Voor €15 per jaar ben je lid van de Energie Coöperatie Bunnik.

Wat doen wij voor onze leden?

Onze leden kunnen gebruik maken van de volgende voordelen:

  • Krijgen voorrang én ontvangen een gunstig rendement bij investeringen in lokale duurzame energie projecten met wind of zon (in ontwikkeling);
  • Kunnen een warmtescan van hun woning laten maken om zo de grootste warmtelekken te zien zitten (kosten € 40, inclusief jaar lidmaatschap);
  • Krijgen ondersteuning bij het verduurzamen van uw woning op ons spreekuur of bij een huisbezoek van één van onze energieambassadeurs (vanaf € 30, inclusief jaar lidmaatschap);
  • Kunnen deelnemen aan inkoopacties voor zonnepanelen, woningisolatie of andere duurzame producten;
  • In de toekomst: afnemen van lokaal opgewekte duurzame energie, zoals van onze Buurtstroom zonne-energie projecten.

Als lid bepaal je tijdens de ledenvergaderingen samen de doelen en de activiteiten van de coöperatie. Via de coöperatie krijg je zo invloed op de Bunnikse energietransitie. Bijvoorbeeld over de manier waarop wij in Bunnik duurzame energie gaan opwekken. Op welke locatie en onder welke voorwaarden vind je dat zonnevelden toelaatbaar zijn? Kunnen we ook windturbines een plaats geven in onze gemeente? En op welke manier gaan we woningen van warmte voorzien als het aardgas uitgefaseerd wordt?

Als energiecoöperatie kunnen wij een belangrijke rol spelen in al deze ontwikkelingen door eigen projecten te ontwikkelen, door projecten van derden te beoordelen en bij te sturen, en door overleg met de gemeente en andere partijen.

Het klimaatakkoord voorziet in een belangrijke rol voor lokale energiecoöperaties, als lokale partner die ervoor kan zorgen dat projecten in de omgeving passen. Lokale financiële deelname zorgt er bovendien voor dat de financiële opbrengsten (deels) ten goede kunnen komen aan de lokale gemeenschap. Meer informatie op de site van het Klimaatakkoord.


Bedrijven en organisaties

Ben je van een bedrijf of organisatie en wil je ons werk steunen? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina om verdere samenwerking te bespreken.


Meld je hieronder direct aan als lid:

Wil je lid worden, vul dan jouw gegevens hieronder in. Kies onder “Project” voor “Contributie 2021”. Je kun er ook voor kiezen om meteen één van onze adviesmogelijkheden te benutten. Meld je in dat geval aan via de adviespagina.

Vervolgens kan je veilig met iDEAL betalen. We vragen je tevens om akkoord te gaan met een periodieke (=jaarlijkse) afschrijving via incasso. Dit geeft voor ons een grote vermindering van de administratieve lasten. Voorafgaande aan de incasso informeren we je en je kunt incasso’s altijd binnen 8 weken laten terugboeken (storneren). Wil je liever geen toestemming geven voor incasso, stort dan jouw bijdrage op NL 31 RABO 0341 6872 35 t.n.v. Energie Coöperatie Bunnik te Odijk. En stuur ook een mail met naam en adres naar: info(at)energiebunnik.nl.

Vindt je ons werk belangrijk en kan je meer missen? Een hogere bijdrage stellen we natuurlijk zeer op prijs.

Bedrag

N.B. Als de QR-code op het scherm verschijnt, kies dan eerst de juiste bank voordat u de code scant!