Op deze pagina vind je veel informatie over windenergie zoals het standpunt van de ECB over windmolens in Bunnik en veelgestelde vragen. Bekijk ook eens ons filmpje waarin voorstanders van wind-energie zich uitspreken:

Over windenergie in gemeente Bunnik

Benieuwd naar ons standpunt rondom windenergie? Lees hier het standpunt van de ECB over windenergie in onze gemeente. Hier vind je onze antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over windenergie.

Geluidshinder?

Bekijk hier de presentatie van Frits van den Berg, één van de auteurs van het RIVM rapport over geluidhinder door windturbines, zoals hij die op 8 april gaf voor de gemeenteraad van Bunnik.

Samenwerking

ECB is een samenwerking aangegaan met Pure Energie om de haalbaarheid van een windproject in Bunnik nader te onderzoeken en om mogelijkerwijs een windproject samen te ontwikkelen op basis van 50/50 verdeling van eigendom. Uiteraard kan zo’n ontwikkelingstraject pas starten nadat de gemeenteraad een bepaald gebied heeft aangewezen als kansrijk voor windontwikkeling.

Meedoen?

Wil je meedoen in toekomstige windprojecten (of zonprojecten) van de ECB? Laat dan je naam en mailadres achter via info@energiebunnik.nl. Of word meteen lid!