Wil je ook meedoen? Dan ontdek je hieronder hoe je kunt bijdragen. Zo kun je bijvoorbeeld lid worden, meedoen aan een inkoopactie, een buurtactie of deelnemen aan duurzame energieproductie. Ook kun je meedenken aan beleid, als vrijwilliger of misschien heb je zelf een goed idee? Neem eens contact met ons op!

Lid worden

Doe je mee als lid? Dan krijg je allerlei voordelen. Daarover lees je meer op deze pagina.


Inkoopactie zonnepanelen
Inkoopactie zonnepanelen 2020

Meedoen aan inkoop/buurtactie

De coöperatie organiseert, zo mogelijk samen met anderen, inkoopacties voor zonnepanelen, woningisolatie of andere duurzame producten.

Meedoen aan duurzame energieproductie

De Energie Coöperatie Bunnik wil zorgen dat we in onze gemeente zoveel mogelijk duurzame energie lokaal opwekken, zodat we uiteindelijk een energie-neutrale gemeente kunnen worden. Om dit te bereiken zetten we ons in om zon, wind en andere hernieuwbare energiebronnen te benutten op het grondgebied van Bunnik. Natuurlijk letten we daarbij ook op een goede inpassing in de omgeving, de ecologische waarden en de gezondheid en veiligheid van omwonenden.

Meedenken in beleid

Als lid van onze coöperatie kun je meebeslissen over de manier waarop wij in Bunnik duurzame energie gaan opwekken. Op welke locatie en onder welke voorwaarden vind jij dat zonnevelden toelaatbaar zijn ? Kunnen we ook windturbines een plaats geven in het buitengebied? En op welke manier gaan we woningen van warmte voorzien als het aardgas wordt uitgefaseerd? We nodigen je uit om hierover mee te denken.

Het klimaatakkoord voorziet in een belangrijke rol voor lokale energiecoöperaties, als lokale partner die ervoor kan zorgen dat projecten in de omgeving passen. Lokale financiële deelname zorgt er bovendien voor dat de financiële opbrengsten (deels) ten goede kunnen komen aan de lokale gemeenschap.

Meedoen als vrijwilliger?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen die onze doelen een warm hart toedragen. Wil jij je als vrijwilliger actief inzetten voor onze coöperatie? Bekijk dan onze vacatures.