Energie besparen? Goed idee voor de planeet en je portemonnee! Hieronder ontdek je wat wij allemaal doen en wat je zelf kunt doen om energie te besparen. Er zijn verschillende handige pagina’s:

 1. Advies ECB over welke algemene adviezen je bij de ECB kunt aanvragen.
  • Warmtescan over de specifieke adviesvorm met ‘warmtefoto’s’, een prima vorm om in de winter de warmtelekken van een woning te kunnen ontdekken.
  • Spreekuur energiebesparing over energie besparen in je woning. Je kunt langskomen tijdens het spreekuur (vooraf wel reserveren).
 2. Besparingsplan voor je woning helpt je met een passend en persoonlijk plan je eigen woning duurzamer en energiezuiniger te maken.
 3. Buurtacties beschrijft projecten waarin de ECB samen met de bewoners aan de slag gaat met gezamenlijke inkoop va isolatie, ventilatie en dergelijke, zoals:
  • Oranjebuurt heeft vanaf half 2020 een buurtactie met een eigen pagina over gezamelijk aanschaffen van isolatiemaatregelen.
 4. Inkoopactie warmtepomp is een collectieve inkoopactie voor een warmtepomp met korting, inclusief installatie door een betrouwbaar installatiebedrijf.
 5. Natuurvriendelijk isoleren laat zien waarom en hoe je zorgt dat je je woning isoleert waarbij je kwetsbare diersoorten beschermt.
 6. Nuttige sites over energiebesparing waar je ontdekt hoe je je woning kunt verbeteren, welke regelingen en subsidies er zijn en wat er mogelijk is vanuit de Gemeente Bunnik.

Tip: bovenstaande pagina’s zijn ook via het hoofdmenu te vinden.