Met een hybride warmtepomp kan tot 70% bespaard worden op het gasverbruik, tenminste: als je woning redelijk geïsoleerd is. Het kan daarom interessant zijn om zo’n hybride warmtepomp te laten plaatsen naast een bestaande of nieuwe CV-ketel. Grote aanpassingen in je woning of bij de radiatoren zijn daarbij niet per se noodzakelijk.

De Energie Coöperatie Bunnik biedt daarom voor alle inwoners van Werkhoven, Odijk en Bunnik een collectieve inkoopactie, met installatie, aan. Dat biedt je een korting in de prijs én een betrouwbaar installatiebedrijf waar wij als ECB graag mee samenwerken. We hebben in samenwerking met twee installatiebedrijven de volgende hybride warmtepompen opgenomen in onze actie:

  • De Remeha Elga Ace past bij elke CV ketel en de binnen-unit is zelfs kleiner dan een cv-ketel. Wel moet je een plekje vinden voor de buitenunit. De installateur kan daarover adviseren. De Remeha Elga Ace is de meest verkochte hybride warmtepomp van Nederland en wordt in Nederland geproduceerd. Interesse in deze warmtepomp? Meld je dan hier aan.
  • Inventum Modul-AIR ventilatiewarmtepomp is geschikt voor woningen die over een ventilatiekanaal beschikken (woningen gebouwd vanaf ca. 1980). Bij dit type warmtepomp is geen buiten-unit nodig omdat hij de warmte onttrekt aan de afgevoerde ventilatielucht. Interesse in deze warmtepomp? Meld je dan hier aan.
  • Het systeem van Triple Solar is interessant als je voldoende dakoppervlak beschikbaar hebt waarop nog geen zonnepanelen liggen. Hierbij gebruikt de warmtepomp de warmte die wordt opgewekt met de speciale PVT zonnepanelen. Hier komt dus geen buitenunit aan te pas. Het systeem is volledig stil en onderhoudsarm. Een PVT-systeem vraagt een hogere investering aan de voorkant, maar zou een gunstige Total Cost of Ownership (d.w.z. de totale kosten over de levensduur, inclusief verbruikskosten) hebben. Ook Triple Solar is een Nederlandse fabrikant. Interesse in deze warmtepomp? Meld je dan hier aan.
TypeRichtprijs incl.
installatie,
vòòr subsidie
ISDE subsidieBTW teruggave
(op zonnepanelen)
Installateur
Remeha Elga – hybride
WP met buitenunit
€ 7.600€ 2.400nvtGroenpand
Inventum Modul-AIR ventilatie-WP€ 9.500€ 2.250nvtGrijs naar Groen
Triple Solar – PVT-panelen met WP€ 21.200€ 4.200€ 570Groenpand
Overzicht met modellen, richtprijzen en subsidies.

Deze inkoopactie is opgezet door de Energie Coöperatie Bunnik. Daarom vragen wij deelnemers aan de actie om een lidmaatschap van 3 jaar aan te gaan bij onze coöperatie. De kosten hiervoor (€ 45 eenmalig) zijn inbegrepen in de bovenstaande richtprijzen.

Deze actie loopt tot 15 december 2023, dus wacht niet te lang met intekenen. Heb je interesse? Vraag gelijk een offerte aan via onderstaande knoppen:

Als je er vlug bij bent, dan zit je er deze winter al warmpjes bij.