De ECB biedt sinds kort het handige Hoom-woningdossier van Coöperatie Energie Samen aan. Hiermee kun je zelf een passend en persoonlijk plan opstellen om je eigen woning duurzamer en energiezuiniger te maken. Ook kunnen wij zorgen voor een energiecoach die je hierbij helpt.

Wat is het Hoomdossier?

Het ‘Hoomdossier’ is een online tool voor bewoners die hun woning willen verduurzamen (zie afbeelding). Deze handige tool van Energie Samen geeft op basis van de ingevulde gegevens aan, welke maatregelen interessant zijn, wat deze maatregelen ongeveer kosten en wat de besparingen zijn. Het programma kan ook behulpzaam zijn om je huidige energiegebruik in beeld te brengen en het onderhoud en eventuele woningverbeteringen te plannen.

Zo ziet het woningdossier eruit.

Passend woonplan, persoonlijke wensen

Met de handige tool maak je dossiers aan waarin de huidige kenmerken van een woning worden vastgelegd en ook de mogelijkheden voor energiebesparing en comfortverbetering. Als bewoner kun je een digitaal verslag ontvangen van het woonplan en het dossier als levend document gebruiken tijdens je verdere woningverduurzaming.

Woningbezoek met energiecoach

De ECB biedt bij het woningdossier ook de mogelijkheid aan om het dossier aan te vullen tijdens een huisbezoek door een energiecoach. Op deze wijze krijgt de bewoner ondersteuning bij de keuze van verbetermaatregelen die het best bij de woning en woonsituatie passen.

Zo krijg jij het Hoom-dossier

Lijkt het Hoom-dossier je interessant voor jouw woning? Geef dan je interesse aan via onderstaande knop. Het gebruik van het Hoom-dossier is voor iedereen gratis voor de eerste 2 maanden. Na 2 maanden zullen we je vragen om lid te worden van de Energie Coöperatie Bunnik (ECB). De contributie voor de ECB bedraagt € 15 per jaar. Van deze contributie betaalt de ECB onder meer de licentiekosten voor het Hoom dossier.


Tip: heb je vragen over dit Hoom-dossier? Neem even contact met ons op.