Ook komende winter is het weer mogelijk om een warmtescan van je woning te laten maken. Wij bieden deze scan aan die laat zien waar kostbare warmte uit huis ontsnapt door ramen, deuren, muren en dak maar ook naden en kieren. Na de scan weet je waar je in jouw huis het beste kunt beginnen met isoleren of het dichten van kieren. Denk je erover een warmtescan van je huis laten maken? Lees vooraf onderstaande info en meld je aan.

Voorbeeld-foto: je ziet gelijk waar de woning warmte lekt.

Isoleren levert veel voordeel
Steeds meer huizenbezitters zien het nut van goed isoleren in. Isoleren levert comfort, een lagere energierekening en is ook nog eens goed voor het klimaat. Tegenwoordig zijn isolerende maatregelen vaak snel terugverdiend, zeker met de subsidie van de overheid. Wist je bijvoorbeeld dat muurisolatie voor een tussenwoning ongeveer 800 euro kost en dat die kosten al binnen 4 jaar zijn terugverdiend? Ook heeft de regering zich als doel gesteld om uiterlijk in 2050 alle woningen energieneutraal en los van het aardgas te krijgen.

Wat je moet weten 
Vrijwilligers van de Energie Coöperatie Bunnik maken de warmtescans. Je buurtgenoten maken de scans en hebben reeds ervaring in het maken van warmtescans. De scan is alleen mogelijk wanneer het kouder is dan 5 oC, en ook is er al een wachtlijst. Metingen vinden normaal gesproken vooral buiten de woning plaats en duren ongeveer een half uur.

Wat je krijgt en wat het kost
Ben je eruit? Meld je dan hieronder aan en dan maken onze vrijwilligers ook een warmtescan van jouw huis! We vragen een bijdrage van € 40 voor het uitvoeren van de warmtescan. Dit is inclusief 1 jaar lidmaatschap van de Energie Coöperatie Bunnik (ECB) waardoor je profiteert van enkele voordelen. De opbrengsten gebruiken we voor verdere activiteiten van de ECB. Na afloop ontvang je een bondig rapport met de foto’s en een advies. Zo weet je welke maatregelen de meeste besparing en comfort opleveren voor jouw huis. Met dit rapport kun je effectief aan de slag gaan om je huis te (laten) isoleren.

Aanmelden kan hier
Klaar om te ontdekken waar jouw huis warmte lekt zodat je aan de slag kunt met energiebesparen? Klik de onderstaande link en wij zorgen dat het in orde komt.

Aanmelding warmtescan

Let op: Bewoners van de Kromme Rijn wijk in Bunnik kunnen een warmtescan laten maken via de wijkvereniging Kromme Rijn. De kosten zijn daar vergelijkbaar en de aanpak is ook globaal hetzelfde.