De afgelopen maanden is achter de schermen hard gewerkt om de Energie Coöperatie Bunnik (ECB) vorm te geven: een echte ledenorganisatie die zich actief wil inzetten voor lokale duurzame energieprojecten en energiebesparing in de woning.
De ECB is een coöperatieve vereniging met leden, die naast de lopende activiteiten van de oude Energiegroep zich ook zal bezig gaan houden met ontwikkeling van zonne-energie, windenergie en andere duurzame energieprojecten. En, niet te vergeten, leden krijgen invloed op de voorgenomen activiteiten van de ECB.

Er is een bestuur samengesteld, met expertise en lokale betrokkenheid, statuten zijn opgesteld en door de notaris vastgesteld, het aanbod aan onze leden is scherper geformuleerd en de voorwaarden voor samenwerking met externe partijen zijn intern besproken. Dit laatste is meteen al actueel vanwege de initiatieven rond zonnevelden in Bunnik, waarbij participatie vanuit of via de ECB gevraagd wordt.

Een 1e ledenvergadering van de ECB zal waarschijnlijk begin juni plaatsvinden.

Activiteiten Energiegroep worden voortgezet

Vanaf voorjaar 2019 worden alle activiteiten van de Energiegroep Bunnik voortgezet onder de vlag van de Energie Coöperatie Bunnik (ECB). De vrijwilligers die actief waren met warmtescans en andere ondersteuning van bewoners, zullen hun activiteiten onverminderd voort zetten.