Misschien wist je al dat je op dinsdagavond in Odijk en zaterdagochtend in Bunnik terecht kunt met vragen bij het spreekuur Energiebesparing, na het maken van een afspraak? Vanaf juli 2024 kun je ook binnenlopen op vrijdagmiddag in de bibliotheek Bunnik, zelfs zonder vooraf een afspraak te maken. Hoe handig is dat?

Dieko Boekel tijdens het inloopspreekuur.

Vanaf juli 2024 starten de gemeente Bunnik en Energiecoöperatie Bunnik (ECB) een nieuw inloopspreekuur Energiebesparing waar iedereen welkom is die vragen heeft over energiebesparing. Je kunt elke vrijdag van 14 tot 16 uur terecht in de Bibliotheek Bunnik met je vragen over over energiebesparing in huis, zonder afspraak. Je krijgt dan gratis advies over bijvoorbeeld:

  • mogelijkheden om te isoleren,
  • welke materialen geschikt zijn om te isoleren,
  • hoe je natuurvriendelijk kunt isoleren,
  • het belang van goede ventilatie,
  • voor- en nadelen van vloerverwarming,
  • wel of geen warmtepomp nemen,
  • welke subsidies handig voor je kunnen zijn.

Spreekuur op dinsdag, zaterdag en vrijdag

De ECB had al een spreekuur op dinsdagavond in Odijk en op zaterdagochtend in Bunnik waar je na het maken van een afspraak terecht kunt met vragen. Naast de bestaande momenten (na afspraak) kun je nu ook op vrijdagmiddag in de bibliotheek Bunnik binnenlopen voor hulp en advies zonder vooraf een afspraak te maken. Voor de dinsdag of zaterdag kun je natuurlijk nog steeds een afspraak maken via de “Hulp door de ECB”-pagina. Daar vind je allerlei hulp die door de ECB wordt geboden en waar jij je voordeel mee kunt doen.

Interview met vrijwilliger Jaap

Bij de ECB richt vrijwilliger Jaap de Pater zich op verschillende activiteiten: “Al langer ben ik actief als energie-ambassadeur, nu vaak energie-coach genoemd. In die rol help ik mensen aan een antwoord op hun vragen, die ze stellen op het wekelijkse spreekuur over energiebesparing in hun huis. Ik doe dat op dinsdagavond in het gemeentehuis in Odijk (als zich iemand heeft aangemeld).” Meer weten? Lees het interview met Jaap hier.

Foto-Lize-Kraan-Fotografie

Acties in jouw straat of buurt?

Sinds vorig jaar (2023) zijn de gemeente en de ECB gestart om bewoners wijk voor wijk te ondersteunen met het besparen van energie. Daarmee zijn we momenteel actief bezig in de Kromme Rijnwijk. Woon je zelf in deze wijk en wil je meer weten? Kijk eens op energiebunnik.nl/krommerijnwijk voor meer informatie. Je leest daar of we al actief zijn in jouw straat of buurt. Heb je vragen, wil je meedoen aan een bestaande buurtactie of wil je zelf een nieuwe buuractie starten? Mail dan naar Dieko Boekel via d.boekel@bunnik.nl (Gemeente Bunnik).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *