Op 2 september gaat er een landelijke subsidieregeling open waarmee u subsidie kunt krijgen voor isolatiemaatregelen aan de eigen woning. De volgende soorten maatregelen kunnen worden gesteund:

  • spouwmuurisolatie: het isoleren van bestaande spouwmuren;
  • dakisolatie: het isoleren van het bestaande dak, of van de bestaande zolder- of vlieringvloer (als de zolder onverwarmd is);
  • vloerisolatie en/of bodemisolatie: het isoleren van de bestaande vloer en/of de bestaande bodem;
  • gevelisolatie: het isoleren van de bestaande binnen- en buitengevel met isolatiemateriaal;
  • hoogrendementsglas: het vervangen van glas door HR++ glas of door triple-glas;

Let op: u kunt alleen subsidie krijgen als u tenminste 2 soorten maatregelen tegelijk uitvoert en als u meer dan bepaalde minimum oppervlaktes voor de gevel, dak, vloer of het glas laat isoleren. Voor meer details kijk op deze pagina van RVO. Voor de aanvraag en overige voorwaarden zie hier.

Daarnaast is er nog steeds de Investeringssubsidie voor Duurzame Energie (ISDE) waarmee u subsidie kunt krijgen bij de aanschaf van warmtepompen, zonneboilers en pelletkachels. Voor warmtepompen ligt de subsidie tussen de € 1000 en € 2500 afhankelijk van het type en het vermogen.

Wilt u persoonlijk advies voor de mogelijkheden in uw woning, laat dan iemand van de Energie Coöperatie Bunnik langskomen. Voor een geringe vergoeding krijgt u direct advies voor uw situatie, lees hier meer.